TRF-KFT - www.trf-kft.hu - trf@trf-kft.hu | nyomtatta: vendég


Friss hírek

Önkormányzati támogatás igényelhető!

Benyújtott pályázatok 2014:

Benyújtott pályázatok

Fűtéskorszerűsítés:

Kós Károly u. 51. - ELKÉSZÜLT
Dózsa György u. 55.
Verebély u. 8. - ELKÉSZÜLT
Mártírok út 68-69.
Ságvári út 5/A

Épületenergetika:

Vadász u. 70-72.
Mártírok út 24-25-26.
Ságvári út 17/b
Dózsa György u. 55. - ELKÉSZÜLT
Köztársaság út 22.
Mártírok útja 28-29.
Mártírok útja 99-100.
Sárberek 617.
Sárberek I. udvar
Sárberek II. udvar

Megalakult a Tatabányai Szolgáltató Zrt.

A Komtávhő Zrt. jogutódjaként a város tulajdonában álló szolgáltató cégek közös vállalatcsoportot hoztak létre, a T-SZOL Tatabányai Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, rövidített nevén a T-SZOL Zrt-t. A társaság működése a közszolgáltatásoktól kezdve átfogja a kultúra, a sport, valamint a szabadidős tevékenységek széles körét, így az új vállalat által kínált előnyök városunk szinte minden lakóját érinthetik.

Az elmúlt évek során Tatabányán jelentős önkormányzati tulajdonú cégbázis jött létre. A város vezetésének elkötelezett szándéka szerint a jövőben az önkormányzati szolgáltató társaságokat egységes szemlélet mentén, összehangolva kell irányítani és a lakosság megelégedésére működtetni. Más településeken jól működő modellek vizsgálata után kezdődött meg az átszervezés, melynek alapvető célja, hogy az önkormányzat cégei által kínált szolgáltatások színvonala emelkedjen a városban.
A T-SZOL egységes irányítási rendszerbe fogja össze a városüzemeltetési és szolgáltatói feladatokat ellátó cégeket, 2014 januárjától egy szervezetben, hatékonyabban látja el távhőszolgáltatást, a parkgondozást, az útfelügyeletet, a közterületek takarítását, a társasházkezelést, a közhasznú munka szervezését, az önkormányzati ingatlangazdálkodást, -fejlesztést és -karbantartást.
Mindebből következik az is, hogy a gazdaságos működés eredményeként javulhat a szolgáltatások minősége, csökkenhet azok ára, és így a tatabányai emberek is takarékosabban bánhatnak a rezsiköltségekkel.
A méretgazdaságosságból adódó előnyök, a nagyobb tőkeerő, javuló hitelképesség kihasználása nemcsak a cégcsoport cégeit segítheti, hanem lehetővé válhat olyan nagyobb városi fejlesztések saját erőből történő megvalósítása is, melyekre eddig önállóan nem gondolhattunk. Reményeink szerint a 2014 és 2020 között megjelenő pályázati források hatékony lehívására és hasznosítására így nagyobb az esélyünk.
A T-SZOL Zrt. a korábbi távhőszolgáltató bázisára építve jött létre és törzsház-szervezetben hangolja össze a kibővült tevékenységi kört és a tulajdonába került városi cégek működését. Jelenleg az Agora Nonprofit Kft., a Cseri Strand- és Élményfürdő Kft., Tatabánya Gazdaságfejlesztő Szervezete, a Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. és a hulladékszállítást végző Vértes Vidéke Kft., a Tatabányai Közszolgáltató Nonprofit Kft., és a Tatabánya Pont került a T-SZOL tulajdonába, az AVE Zrt. és a Turulgáz Zrt. kisebbségi részesedésével együtt.
A városi távhőszolgáltatást, a parkgondozást, az utak takarítását, társasházkezelést, az önkormányzati ingatlangazdálkodást és -fejlesztést jelenlegi terveink szerint a T-SZOL saját munkaszervezetével fogja ellátni.
Szeretnénk ezeken a területeken mindenki elvárásának és igényeinek maradéktalanul megfelelni. Foglalkozunk minden felvetéssel, átgondoljuk azokat, és igyekszünk eleget tenni a kéréseknek. Ennek érdekében tervezzük, egy új ügyfélszolgálati iroda kialakítását. Sok változással jár az átalakulási folyamat, a különféle szolgáltatásainkat igénybe vevőktől és dolgozóinktól türelmet, segítséget, megértést kérünk.

Megtakarítások

Megtekinthető a "Letöltés" menüpont "Megtakarítások" könyvtárában.

Társasházkezelés

Társaságunk 2013-ban már társasházak kezelésével is foglalkozik. Tekintse meg ajánlatunkat a TÁRSASHÁZKEZELÉS menüpont alatt!

Fűtési tanácsok

Megtekinthető a "Letöltés" menüpont alatt.

Újabb pályázatok érkeztek

Megtakarítás a korszerűsített házakban

A KOMTÁVHŐ Zrt. adatszolgáltatása alapján a Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. elkészítette a fűtéskorszerűsített épületek hőfogyasztásának összesítését és a megtakarítások kimutatását. Közel 120 lépcsőház adatait figyelembe véve látható, hogy megéri a fűtéskorszerűsítésre pályázni, mert az átlagos megtakarítás 30 százalékos, azaz a korszerűsítés előtt minden harmadik forint az utcát fűtötte, most pedig a lakók pénztárcájában marad.

A hőfogyasztásban mért megtakarítást a beavatkozás előtti három-négy év átlagához viszonyították és a 2010-ben kivitelezett házaknál már az az évi csökkent fogyasztásokhoz viszonyított, idei megtakarítás-növekedést is kimutatták. Megfigyelhető, hogy ahol a társasházközösség már legalább egy évnyi tapasztalatot szerzett a mérhető és szabályozható fűtéssel, ott a 29 épület közül összesen háromban fogyott több energia, mint korábban. A radiátorszelepek igény szerinti szabályozásával a lakók tovább csökkentették a hőfelhasználásukat és távhőszámlájukat is.
Ezekben az épületekben 2010 és 2011 között átlagosan tíz százalékkal tovább csökkent a hőfelhasználás, így a korszerűsítés előtti évek átlagához képest a megtakarítások átlaga megközelíti a 40 százalékot.
A 2011-ben korszerűsített társasházak esetében az első idényre eső megtakarítások átlaga 29,5 százalék volt, vagyis a hőfogyasztás csökkenése a 2010-ben szerelt épületek első fűtési idényével azonos mértékű.
A fűtéskorszerűsítési pályázat beadási határideje folyamatos, a részletekről a KOMTÁVHŐ Zrt. honlapján, www.komtavho.hu és a Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. internetes oldalán, www.trf-kft.hu találhatók információk.
A jogszabályok változása miatt idén már kedvezőbb feltételekkel lehet pályázni. Költségosztós felújítás esetén már az épület összes radiátorai 80 százalékának bevonásával pályázhat a lakóközösség. Egyedi mérős korszerűsítésre is lehet pályázni, itt azonban a technikai feltételek miatt az érintettek 100 százalékos részvételére van szükség.
A társasházak költségosztós felújítás során a beruházás összegének körülbelül 75 százalékát, míg egyedi mérős átalakítás esetén a költségosztós átalakításhoz nyújtott támogatásokkal azonos mértékű támogatást kapnak, vissza nem térítendő támogatásként. A megtakarítási adatok alapján a költségosztós korszerűsítéskor a lakók 8500 Ft/radiátor mértékű önereje már átlagosan az első fűtési szezonban megtérül. Az egyedi mérős korszerűsítés esetén a megtérülési idő jóval hosszabb, és mértéke a beavatkozás költségének függvényében alakul.
Annak eldöntéséhez, hogy egy társasházközösségnek érdemes lehet-e fűtéskorszerűsítéssel foglalkozni, a KOMTÁVHŐ Zrt. honlapján a http://www.komtavho.hu/homerleg2011_1.pdf linken található hőmérleg is segítséget nyújthat. Azoknál az épületeknél, ahol az adatok szerint sokkal több hő fogy az átlagosnál, kifejezetten érdemes megfontolni a fűtéskorszerűsítés lehetőségét.
A táblázatból és a mellette lévő szöveges tájékoztatóból bárki megnézheti, hogy az egy hőfogadóhoz tartozó házak többet vagy kevesebbet fogyasztanak-e a városi átlagnál. A címek mellett a számszerű érték szerepel, majd a grafikonon az átlagtól való eltérés jelenik meg. Ahol a tengelytől jobbra mutat a grafikon, ott az érték nagyobb a 0,2-es átlagnál, azaz nagyobb a fajlagos hőfelhasználás és ez a fűtésszámlában is meglátszik.

Hőfogyasztásmegtakarítások

Az adatokat a "Letöltés" menüpont "Az épületek hőfogyasztásának alakulása" könyvtárban lehet megtekinteni.

Benyújtott pályázatok

A 2012. évben eddig benyújtott pályázatok az alábbiak:

Beszámoló 2011.

Letölthető a "Letöltés" menüpont alatt a "Beszámoló" könyvtárból.

Menü Aloldalak Főoldal Társasház-versenyszabályzat Pályázati felhívás Pályázati adatlap Egyéb Videóink Újváros Dózsakert Bánhidai ltp. Sárberki ltp. Gál István ltp. Óváros Kertvárosi ltp. Erőműi ltp. Cseri ltp. Gy.I.K. Hírek Magunkról Galéria Letöltés Kapcsolat Ideart Az oldal 271.723985672 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég