TRF-KFT - www.trf-kft.hu - trf@trf-kft.hu | nyomtatta: vendég


Termosztatikus radiátorszelep

Termosztatikus radiátor szelep, szelepfej

A termosztatikus radiátorszelep a megtakarítás eszköze, amellyel beállítható a helyiség kívánt hőmérséklete. Szeleptestből és hozzá szervesen illeszkedő szabályozófejből, hőmérsékletérzékelő és szabályozó termosztátból áll.
Az automatikus szabályozó szelep, amely érzékeli a helyiség hőmérsékletét akkor lép működésbe, ha a helyiség hőmérséklete magasabb vagy alacsonyabb a termosztát fejen beállított értékhez képest. Ha a hőmérséklet a helyiségben alacsonyabb a radiátor felmelegszik –felfűti a helyiséget, ha magasabb a radiátor leáll, nem fűt.
A szelepfejen található hőmérsékleti jelzőszámok, jelek jelentése:
0 fokozat – a radiátor teljes elzárása
1 fokozat - kb. 12 °C
2 fokozat - kb. 16 °C
3 fokozat - kb. 20 °C
4 fokozat - kb. 24 °C     
5 fokozat - kb. 28 °C
A fenti adatok tájékoztató jellegűek, és helyiségenként változhatnak. A beállítási értékekhez tartozó aktuális hőmérséklet szoba hőmérővel ellenőrizhető.
A szelepek használatával jelentős megtakarítás érhető el.
FONTOS! A fűtési idényt követően a szelepeket az 5-ös fokozatra, nyitott állapotra kell beállítani, mivel csak nyitott termosztatikus szelepek mellett üríthető és tölthető az épület fűtési rendszere, illetve a légtelenítés is a szelep nyitott állapotában működik. Továbbá nyitott állapotban a szelep elzáró eleme "nem ragad le"ez azért fontos mivel a leragadt szelep a következő fűtési idényben problémát okozhat.

                                                        
A helyiségek hőmérsékletét igény szerint állítsuk be. Az időszakosan vagy tartósan használaton kívüli helyiségek hőmérsékletét csökkentsük.  
20 °C-nál alacsonyabb helyiség hőmérséklet esetén a nem kellően hőszigetelt falakon párakiválás és penészesedés fordulhat elő, ezért ne felejtkezzünk meg  naponta legalább 3 rövid, de intenzív szellőztetésről Ha a radiátort hidegnek érezzük, de a helyiség hőmérséklete a beállított értéken van, nem kell aggódnunk a termoszelep megfelelően működik. A termoszelep nem igényel karbantartást. 1 °C helyiséghőmérséklet csökkentés kb. 6% hőenergia-, illetve hődíj megtakarítással jár.


Menü Aloldalak Főoldal Társasház-versenyszabályzat Pályázati felhívás Pályázati adatlap Egyéb Videóink Újváros Dózsakert Bánhidai ltp. Sárberki ltp. Gál István ltp. Óváros Kertvárosi ltp. Erőműi ltp. Cseri ltp. Gy.I.K. Hírek Magunkról Galéria Letöltés Kapcsolat Ideart Az oldal 259.872913361 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég